4 Ağustos 2013 Pazar

Evi temizlemenin püf noktaları

Merhabalar,


Ev temizliği gerçekten çok zahmetli ve vakit alan bir iştir. Temizlik yaparken sıkılmamak ve bunalmamak için bahsedeceğimiz konulara dikkat etmenizde fayda görmekteyiz.




İlk olarak koşuşturmadan yani herşeyin tozunu alıyım, herşeyi sileyim derken kendinizi fazla yıpratmayın. ( Bir plan yapın ve bunu uygulayın ) Örneğin ilk önce mutfaktan başlayın ve burayı bitirmeden diğer odalara geçmeyin. Bunu yapmazsanız hem vakit hem de daha fazla beden gücü harcamış olursunuz. Bayanlar için mutfaktan başlamak yaklaşık olarak temizliğin çoğunu halletmek demektir.


Mutfağı temizlerken bunları göz önünde bulundurmalısınız. Mutfak yemek hazırladığınız yerdir ve daima hijyenik olmalıdır. Temizliğe geçmeden önce ortalıkta gıda ürünleri varsa onları uygun bir yere kaldırmakla başlayabilirsiniz temizliğe. Dikkat edilmesi gereken konu ise, herhangi bir sakatlık olmaması için fırın, buzdolabı gibi elektrikli aletlerin fişlerini muhakkak prizden çekiniz. 


 Mutfağın temizliği bittikten sonra banyoya geçmeniz akıllıca olur. Temizliğe geçmeden önce temizlik malzemelerinizi tedarik ediniz ve önce tuvaletten başlayınız. Çeşitli kimyasallarla temizliğini yaptıktan sonra bol su ile durulayın. Eğer temizlik için çamaşır suyu kullanıyorsanız fazla teneffüs etmeyiniz. 


Zemin temizliğine geçebilirsiniz artık ve ahşap bir zemininiz varsa temizlemek için ahşap koruyucu sıvılardan faydalanabilirsiniz. Ahşap koruyucu kullanmıyorum diyorsanız nenli bir bezle silebilirsiniz ahşaplarınızı.


Sonrasında raf ve dolapların temizliğine geçiniz. Temizliği yapacağınız kısımdaki eşyaları boşaltıp temizliğe başlamanız daha etkili olacaktır.


Herkese kolay gelsin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder