4 Ağustos 2013 Pazar

Gümüş Malzemeleri Parlatmak

Gümüş malzemelerden aklımıza ilk gelenler kolye ve yemek takımıdır. Bu malzemelerin parlatılması için bazı yöntemler mevcuttur. 




Bizlerin bildiği metot genellikle gümüş parlatıcı sıvılar. Bunlar paket halinde satılmaktadır ve çeşitli gümüş ticareti yapan internet sitelerinden elde edilebilmektedir.


Parlatıcı sıvılar kullanılırken pamuklu bir bez alınır ve sıvı bu bezin üstüne fazla olmayacak şekilde dökülür. Neden pamuklu bez derseniz, pamuklu bez gümüş cismin yüzeyini çizmeden parlatmak için birebirdir. Diğer şekilde gümüşün yüzeyi çizilebilir ve canınız sıkılabilir.

Bir diğer yöntemse internet kullanıcıları arasında konuşulan beyaz silgi yöntemi. Bu yöntemde cisim veya kolye alınır ve yavaşça yüzeyi temizlenir.

Diş macunuyla da kolyelerini ve gümüş malzemelerini parlatanlar vardır. Buradaki uygulama yumuşak tüylü bir diş fırçasına macun sürülür ve yumuşak yumuşak diş fırçalar gibi cismin yüzeyi temizlenir.

Bardak yöntemi de vardır. ( Temizleyeceğiniz cismin boyutuna göre leğen de olabilir) Bu parlatma yönteminde cisim bardağın veya sizin uygun gördüğünüz bir kaba konulur. İçine bir miktar karbona ve limon sıkılır. Bir müddet beklendikten sonra gümüş çıkarılır ve kuru bir pamuklu bezle masaj yapar gibi kurulanır.

Not: Gümüş malzemelerinizi temizlemek için çamaşır suyu ve benzeri temizleme ürünleri kullanmayınız. Aksi takdir de yüzeyinde deformasyon meydana gelebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder