5 Ağustos 2013 Pazartesi

Odun kesme yöntemleri ve güvenlik

Arkadaşlar odun keserken dikkat edilmesi gereken hususlar için bir kaç konuya değinmek istedim.  Söz gelimi parçalayacağınız odunu kesmek için kaliteli ve sapı kuvvetli bir balta bulmanız lazım. Bunu yanında keseceğiniz zeminin de sağlam ve dayaklı olması gereklidir.



Odunun kendisi kadar ağır olan baltayı kaldırmak zaten yeterince zorken bunun üstüne kuvvet ekleyerek odunu denk getirmek ve doğru şekilde vurmak da göz önüne alındığı zaman gayet zor bir eylemdir.

Kesim işlemi sırasında odundan fırlayabilecek kıymık parçalarına dikkat edilmelidir. Bu işlem esnasında gözünüze koruyucu bir gözlük takmanızı tavsiye ederim.

Baltayla değilde testereyle kesim yapacaksanız bu esnada da elinize dikkat etmelisiniz ve dikkat dağınıklığından kaçınmalısınız. Eğer ki dikkatsiz davranırsanız Allah korusun elinizi veya parmağınızı kesme ihtimaliniz yüksektir.

Son olarak odun keserken eldiven takmanızı öneririm. Zira takmazsanız elinizin su toplaması olabilecek ihtimaller dahilindedir. Bir turda kendinizi çok fazla zorlamadan odun kesmeyi denemelisiniz. Bu hem dikkat dağınıklığının önüne geçmenizi sağlar hem de vücudunuzun dinlenmesine faydası olur.

Unutmayın her zaman güvenliğinizi maksimum seviye de tutmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder