9 Nisan 2014 Çarşamba

Polen alerjisi için faydalı bilgiler

Alınabilecek bazı önlemler;
 
  • Polen sezonunda, kişi diğer allerjenlere ve tahrik edici şeylere karşı aşırı duyarlıdır. Temizliğinize, ağır kokulara, tütün dumanına ve benzerine dikkat edin.
  • Sabahtan akşamın erken zamanlarına kadar olan, polenin en yoğun olduğu vakitlerde, hanenizi havalandırmaktan kaçının.
  • Gün ortası çamaşırlarınızı dışarıda kurulamaktan kaçının. Polen çamaşırlara kolayca yapışır.
  • Yatmadan önce saçlarınızı yıkayın.
  • Fiziksel etkinliklerinizi polenin en az yoğunlukta olduğu vakitlerde yapmaya çalışın. Bazıları için, sözgelişi bisiklete binerken, ağız ve burun bölümünü kapatan tozmaskesi kullanmanın yararı olabilir.
  • Güneş gözlükleri gözdeki rahatsızlıkları azaltabilir.
  • Polen alerjisi olan talebeler (erkenden) müracaat ederek imtihan sürelerinin uzaltılmasını isteyebilirler. Bunun için doktor raporu gerekmektedir.

polen alerjisi

Bütün alerji rehabilitasyonlarının başında kişinin tahammül edemediği şeylerden kaçınması gelmektedir. Polen alerjisine karşı bir çok ilaç mevcuttur. Burun ilaçları, göz damlaları, alerji hapları, iğneler ve solunum yoluyla alınan ilaçlar, alerji rehabilitasyonunda kullanılabilir. Xolair isimli yeni bir ilacın Norveç’te kullanılması uygun bulunmuştur. Bu, alerjiden oldukça çok etkilenen ağır astım hastaları için hazırlanmış bir ilaçtır. Doktorunuz size en faydalı ilaçların seçiminde yardımcı olacaktır. Alerji ilaçlarının önleyici tür ilaçlar olduğunu ve tam tesirini göstermesi için aradan 1-2 haftanın geçebileceğini bilmeniz ehemmiyetlidir. Ilaçların tüm mevsim süresince düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Bu, polen yoğunluğunun düşük olduğu vakitlerdeki alerji belirtilerinin kaybolduğu anlar içinde geçerlidir. Rahatsızlıkların tütün dumanı, eksoz, toz, parfüm, rüzgar, ısı farklıkları, enfeksiyonlar,duygusal ve hormonal etkenler, ve içkinin tesiri altında oldukça kuvvetlenip artabileceğini bilmeniz çok ehemmiyetlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder