30 Nisan 2014 Çarşamba

Pürüzsüz cilt için bakım önerileri

Pürüzsüz bir cilt için buzdolabınızda neler bulacağınıza inanamazsınız. Evvela kış mevsiminde narı kesinlikle seçenek etmelisiniz. Nar bir antioksidandır başka bir deyişle ciltte bulunan serbest köktenleri yok eder. Narın bir kaç tanesini havanda dövüp ele geçirdiğiniz suyunu natürel cilt bakımı için kullanabilirsiniz. Yeniden bir elmanın iç kabuğunu kullanabilirsiniz. Yeniden bir ayvanın bir armudun iç kabuğunu da kullanabilirsiniz.
cilt bakımı
Bunların hepsi cildin gözeneklerinin sıklaşmasını var olan dış etkenler başka bir deyişle egzoz dumanı ve sigara dumanı gibi cildinize zarar veren etkenlerden savunmanızı sağlar.

Ehemmiyetli bir yöntem olarak salatalığı ele alalım. Salatalık yerken tercihimiz genelde kabuklarını soyup onları atmaktır aslında bir sebzenin yada meyvenin kabuğa en yakın yerindedir en ehemmiyetli ham maddesi. Salatalığı başından ve sonundan kabuklarını soymadan keselim sonra bu salatalığı rendeleyelim.

Daha sonra içine bir tatlı kaşığı yoğurt ilave ettikten sonra güzelce karıştıralım bu şekilde cildiniz için natürel bir maske ele geçireceksiniz. Bu maskeyi daha sonra cildinize hafifçe masaj yaparak bir kaç dakika uygulayabilirsiniz. 10 dakika sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi haftada 2 gece yapabilirsiniz. Fakat ardışık günler olmamalı. Sözgelişi pazartesi günü yaptıysanız perşembe günü tekrar yapabilirsiniz. Akabinde kesinlikle nemlendirici kullanmanız gerekir. Zira yoğurt cildi bir nevide olsa kurutacaktır. Şayet cildiniz çok kuru ise bu maskenin içine bir tatlı kaşığı sızma zeytin yağı ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder