14 Nisan 2014 Pazartesi

Göz yanmasının olası etkenleri

Daimi olan göz kuruluğu veyahut yanması yaşlılıktan, kimi ilaçlardan ve hastalıktan kaynaklanıyor olabilir. Kaşınan ve yanan göz kapaklarının nedeni enfeksiyon olabilir.

Gözyaşları gözü yıkar, tozdan ve çapaktan arındırır ve nemli meblağ. Bu arada göze yerleşmiş mikropları tesirsiz hâle getiren enzimler içerir. Gözyaşı göz sıhhati için olmazsa olmazdır. 
 
göz kuruluğu

Alerji; aşırı hassas, yanlış yönlendirilmiş bağışıklık reaksiyonuna kapı aralayan bir bağışıklık sisteminden kaynaklanır. Normalde bağışıklık sistemi vücudu bakteri ve virüs gibi zarar veren maddelerden savunur. Genel olarak zararsız olan ve çoğu insana mesele yaratmayan maddelere (alerjen maddeler) reaksiyon verir.

Epidemik veya virüs kaynaklı konjuktivitler kızarmış ya da kan çanağına dönmüş ve akıntılı gözlere kapı aralarlar. Şayet epidemik konjuktivitten (pink eye) şüpheleniyorsanız, sık sık ellerinizi yıkamayı ve etkilenmemiş göze dokunmamanız gerektiğini unutmayın. Enfeksiyon vücudun içindeki rotasını 10 gün içinde bitirir.

Tabii yaşlanma sürecinde vücudumuz ve gözlerimiz gittikçe daha az yağ üretir. Yağ imalatındaki bu azalma gözde kuru bölgeler oluşmasına neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder