16 Nisan 2014 Çarşamba

Saçlardaki kepeklenmeyi çözmenin yolları

Saçlardaki kepekler her ne kadar erkeklere mahsus bir mesele olarak bilinse de aslınde erkekler kadar kadınlar da saç kepeklenmesinden bir hayli yakıntıcılar. Kepeklenmenin nedenleri olarak genelde saç cildinin can vermesi ve daimi dökülmesi gösterilmektedir. Diğer yandan kepeklenme yakıntınını azaltabilmek için yalnızca sabun ve şampuan türü ürünlere de muhtaç değilsiniz. Kepeğe karşı bitkisel analiz eder ve tabii kürler ile saçların kepeklenmesi önlenebilir. İşte sizlerin işine yarayacak birkaç kepek önleyici bitkisel kür tarifi: 
 
kepekli saçlar

Kepekli saçlardan kurtulmak için maske tarifi

2 çorba kaşıgı limon suyu veya sirkeyi 4 su bardagı suya ilave edip ılıtın. Saçlarınızı yıkadıktan sonra bu karışımla durulayın.

Şayet saçınız kirliyse önce şampuan veyahut sabunla saçınızı yıkayın. Daha sonra hazırladığınız ısırgan otu suyuyla saçlarınızı yıkayın ve tesirini gösterebilmesi için yarım saat bekleyin. Arkasından sadece ılık su ile yıkayıp kurulayın.

Şayet saçlarınız temiz ise saçlarınızı ısırgan otu suyu ile yıkayın. Saçlarınıza nüfus etmesi için yarım saat bekleyiniz. Daha sonra saçınızı yalnızca ılık su ile yıkayın ve kurulayın.

Bu bitkisel kürü saçlarınıza uyguladığınız vakit saçlarınızın eskisinden daha parlak ve canlı olduğunu fark etmekle birlikte kepekleriniz varsa onların da yok olduğunu göreceksiniz. Ayrı olarak bu kürde kullanacağınız ısırgan otunun kuru veyahut taze olması neticesi negatif etkilemez. Başka bir deyişle ikisinden birini kullanabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin diyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder